Het belang van airconditioning op de werkvloer

Airconditioning vervult in woningen en kantoorgebouwen een veelvoud aan functies. Het belang van een airco is tot veel Nederlanders echter nog niet doorgedrongen. Toch zijn mensen die wél over zijn gegaan tot de installatie van een aircosysteem vaak direct verkocht. Airco’s bieden vooral in de zomer een niet te onderschatten upgrade voor uw binnenklimaat en uw comfort met een nagenoeg onuitputtelijke lijst van voordelen voor uw gezondheid, maar ook voor uw portemonnee.

Temperatuurmanagement

Het meest voor de hand liggende terrein waarop airco’s van belang zijn, is temperatuur. Dit uit zich natuurlijk vooral in de zomer, als de temperaturen buiten oplopen tot (bijna) onaangename hoogten, maar goed temperatuurmanagement is ook in andere jaargetijden belangrijk. Zowel mensen als elektrische apparaten produceren vaak veel warmte en verhitten een ruimte daarom geleidelijk. Dit is het beste te merken tijdens een feestje, in het klaslokaal of op kantoor, waarbij er veel mensen aanwezig zijn in een kleine ruimte. Een airco stelt u in staat om uw ruimtes op een stabiele, aangename temperatuur te houden en ook de luchtvochtigheid te reguleren.

Een goed onderhouden airco heeft daarnaast een positief effect op de luchtkwaliteit, aangezien zowel zichtbare als onzichtbare deeltjes zoals stof en pollen uit de lucht gefilterd worden, waar deze simpelweg naar binnen zouden kunnen waaien door een open raam of deur. Vooral als uw kantoor gevestigd is naast een drukke weg of juist in de nabijheid van natuur zult u dit verschil opmerken. Los van het hygiëne aspect kan dit ook zijn uitwerking hebben op fysieke gesteldheid, vooral voor mensen met hooikoorts. Een goede airco kan de bijbehorende snotneus, geïrriteerde ogen en niesbuien binnen behoorlijk beperken.

Productiviteit boost

Deze voordelen van airco’s hebben een aantoonbaar effect op productiviteit en efficiëntie. Hoewel dit thuis doorgaans van minder groot belang is en het daar meer om comfort gaat, is dit voor kantoren wél cruciaal. Alles wat ervoor kan zorgen dat u en uw collega’s zich beter kunnen focussen kan namelijk een directe uitwerking hebben op uw omzet. Bovendien zullen aangename werkomstandigheden ook uw verzuimcijfers flink ten goede komen en u behoeden voor ongemotiveerde of ongelukkige werknemers.

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een aircosysteem bij u thuis of op kantoor bent u bij Aircotec aan het juiste adres. Wij kunnen u adviseren over de beste passende airco-oplossing voor uw situatie en deze op korte termijn leveren en installeren. Daarna kunt u ook bij ons terecht voor het noodzakelijke, periodieke onderhoud van uw aircosysteem om het blijvend optimaal te laten functioneren. Wilt u meer informatie over onze diensten of wilt u een offerte opvragen? Neem dan gerust contact met ons op.