Bij een airco wordt vooral gedacht aan verkoeling, maar dit is niet het enige waar een klimaatsysteem goed voor is. Zo heeft een airco vele voordelen die wij in deze blogpost voor u op een rijtje hebben gezet.

1. Betere nachtrust

Slaapt u op een muffe zolder of heeft u last van de warme zomers? Dan is een airco daar de perfecte oplossing voor! We slapen nu eenmaal veel beter in wat koelere omstandigheden en met onze stille airco’s krijgt u de nachtrust die u verdient. Zeg maar vaarwel tegen klamme nachten!

2. Minder insecten en parasieten

De filters in een airconditioning zijn effectiever in het buiten houden van insecten dan een open raam. Bovendien draagt een airco bij aan een vlooien- en tekenvrij huis. Zo beschermt een airco niet alleen u en uw huisdieren, maar het houdt uw huis ook direct schoner.

3. Een veiliger huis

Een airco houdt niet alleen ongewenste insecten buiten, maar ook ongewenst bezoek. Afhankelijk van waar u woont of werkt, is een onbeveiligd raam of deur niet veilig. Met een airconditioning hoeft u niet meer onnodig uw ramen en deuren te openen voor frisse lucht. Hierdoor kunt u genieten van een geventileerd huis én extra veiligheid.

4. Vermindert risico op astma-aanvallen

Wist u dat een klimaatsysteem in uw huis de kans op een astma-aanval kan verkleinen? Een airco vermindert niet alleen de luchtvochtigheid in uw huis, maar ook de hoeveelheid pollen, schimmels en andere allergenen die tot astmasymptomen kunnen leiden. Bovendien kunnen ze ook uw blootstelling aan allergenen binnenshuis, zoals huisstofmijt, verminderen.

5. Koelere plek om te trainen

Een airco kan een koele en comfortabele omgeving bieden voor sport binnenshuis. Als uw huis een aangename temperatuur heeft, is de kans groter dat u na uw werk op de loopband springt. Niemand wil ten slotte trainen in een warm huis. Met een goede airco is er dus geen excuus meer om thuis niet meer te trainen.

6. Voorkomt dat elektronica overhit raakt

Hoewel we weten wanneer ons lichaam te heet wordt, kan elektronica ons dat niet altijd vertellen. Warmte kan namelijk ernstige schade aanrichten aan elektronische apparaten en daarmee hun levensduur verkorten. Door een stabiele of koele temperatuur wordt de kans kleiner dat uw elektronica oververhit raakt.

7. Beschermt uw meubels

Naast elektronica, beschermt een airco ook uw meubels. Overmatige hitte kan namelijk schade aanrichten aan allerlei soorten meubels. Leren meubels nemen bijvoorbeeld vocht op waardoor een dure bank uiteindelijk kan gaan rotten. Daarnaast is elke stof vatbaar voor schimmel die groeit in vochtige omgevingen. Met een goed klimaatsysteem blijven uw meubels in de beste staat en heeft u er langer plezier van.

8. Verbeterd werkprestaties en productiviteit

Heeft u ook eens van die dagen waarbij alles slomer lijkt te gaan door de warmte? Een airco kan het comfort van de werknemers verbeteren door een comfortabel en fris klimaat te creëren. Zo kunnen zij hun hoofd helder houden voor de dagelijkse taken en de gehele werkvloer efficiënter werken.

9. Minder lawaai

Woont of werkt u naast een lawaaierige snelweg? Met een airco hoeft u geen deuren en ramen te openen voor verse lucht. Dit betekent dat er minder herrie de ruimte binnenkomt van buitenaf, waardoor het zowel koel als stil blijft.

10. Vermindert het risico op uitdroging

Lagere temperaturen in huis of op kantoor betekent minder zweten. Veel mensen realiseren zich niet dat wanneer ze zweten, ze een groot percentage van wateropname verliezen. Daarom is het belangrijk om gehydrateerd te blijven en binnen te genieten in een koele ruimte.

Benieuwd geworden naar de positieve effecten die een airco u kan bieden in uw woning of op kantoor? Aarzel niet en neem contact op met Aircotec; wij adviseren, installeren en onderhouden uw airco vakkundig zodat u daar geen omkijken naar heeft.