Waarom juist nu?

 

 

 

 

Tot nu toe hebben we een behoorlijk zachte winter beleefd, maar toch kunnen we ons goed voorstellen dat een airco laten installeren momenteel wel het laatste is waar u mee bezig bent. Terwijl de buitentemperaturen eerder uitnodigen tot een kopje warme thee of chocomel is het aanleggen van een koelsysteem niet iets waar u snel aan zult denken. Toch zou u dat misschien wel eens moeten doen, en in deze blog zal ik u uitleggen waarom deze tijd van het jaar interessant is voor de installatie van een airco.

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoofdprijs

 

 

 

 

De eerste reden spreekt eigenlijk een beetje voor zich. U kunt ervan uitgaan dat als u zich ’s zomers voor de zoveelste keer in bed omdraait omdat de warmte uw nachtrust verstoord, u daarin niet de enige bent. Sterker nog: waarschijnlijk heeft half Nederland hetzelfde probleem. Het is dan ook juist rond deze dagen dat wij, en met ons al onze airco-installerende collega’s, de meeste aanvragen binnenkrijgen. Het gevolg is dat wij halverwege de zomer meestal al tot ver in de herfst volgeboekt zitten. Als u de volgende ochtend opstaat en uw mogelijkheden onderzoekt, bent u dus hoogstwaarschijnlijk al te laat. In tijden met zo’n hoge vraag kunt u er natuurlijk ook vanuit gaan dat de prijzen beginnen te woekeren. Mocht u dus toch een partij vinden die op korte termijn een airco bij u kan komen plaatsen, dan bent u er in ieder geval van verzekerd dat u de hoofdprijs betaalt. In het geval van airco’s is het dus slim om de kudde voor te zijn, en juist toe te slaan als niemand anders eraan denkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Efficiënt verwarmen

 

 

 

 

Een vaak gehoord argument tegen het installeren van een airco is dat deze in Nederland toch maar een aantal dagen per jaar van pas komt. Wat extreme hitte betreft is dit in de meeste jaren natuurlijk waar, maar wat veel mensen niet beseffen is dat een airco ook zeer efficiënt kan verwarmen. Normaal gesproken onttrekt een airco warmte aan de binnenlucht om deze warmte vervolgens naar buiten af te voeren, maar dit proces kan op nieuwere modellen ook worden omgedraaid. In dit geval wordt er warmte onttrokken aan de buitenlucht, waarna deze warmte-energie de lucht binnen kan verwarmen. Als de buitentemperatuur tussen de (ongeveer) 5°C en 20°C ligt, verwarmt de airco zelfs aanzienlijk zuiniger en sneller dan uw cv-ketel! Op termijn kan de airco u dus zelfs gaan besparen op uw energierekening. U heeft dus ook buiten de heetste dagen van het jaar veel profijt van uw airco, zelfs in Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gaat u toeslaan?

 

 

 

 

Kortom, het loont dus duidelijk om buiten het zomerse hoogseizoen een airco te laten installeren. Bij Aircotec staan we klaar om u te adviseren over de beste airco-oplossing voor uw woning of kantoor, en deze vervolgens zo snel mogelijk vakkundig te installeren. Na de installatie van uw airco kunt u bij ons uiteraard ook terecht voor het benodigde onderhoud. Bent u geïnteresseerd in een offerte of heeft u eerst nog aanvullende vragen? Neem dan contact met ons op.