Airco buitenunit wegwerken

Met een airco kunt u tijdens warme zomerdagen genieten van een aangenaam koel huis. De buitenunit is verantwoordelijk voor het afvoeren van de warme lucht en wordt meestal geplaatst tegen de gevel, in de tuin of op het dak. Helaas is dit onderdeel vaak niet bepaald het visitekaartje van het huis. Als u een airco heeft en graag wilt dat alle onderdelen netjes zijn weggewerkt, hebben we hier een aantal handige tips voor u. Ontdek hoe u uw airconditioningsysteem naadloos kunt integreren en tegelijkertijd de schoonheid van uw huis kunt behouden.

3 manieren om een buitenunit airco weg te werken

Het hebben van een airconditioningsysteem hoeft niet te betekenen dat het niet past bij de rest van uw exterieur. Gelukkig zijn er verschillende manieren om uw airco buitenunit op een stijlvolle manier weg te werken. Hier bieden we een beknopt overzicht van enkele mogelijkheden om harmonie te creëren tussen uw airconditioner en de rest van uw exterieur. 

1. Airco covers

Airco covers zijn speciaal ontworpen behuizingen die passen bij de buitenunit van uw airconditioner. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder hout, metaal en kunststof. Door een airco cover te gebruiken, creëert u niet alleen een visuele afscherming van de unit, maar het biedt ook bescherming tegen weersinvloeden. Kies een cover die past bij de stijl van uw huis en zorg ervoor dat er voldoende ventilatie is om de optimale werking van de airconditioner te waarborgen. Aircotec gebruikt hiervoor de covers van Evolar, een stijlvolle cover beschikbaar in diverse kleuren.

2. Beplanting

Een airco houdt niet alleen ongewenste insecten buiten, maar ook ongewenst bezoek. Afhankelijk van waar u woont of werkt, is een onbeveiligd raam of deur niet veilig. Met een airconditioning hoeft u niet meer onnodig uw ramen en deuren te openen voor frisse lucht. Hierdoor kunt u genieten van een geventileerd huis én extra veiligheid.

3. Slimme verstopmethoden

Er zijn verschillende slimme manieren om uw airco buitenunit op een onopvallende manier te verbergen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een decoratieve schutting, een trellis of een kamerscherm in de buurt van de unit. Deze elementen creëren een visuele barrière en voegen tegelijkertijd een decoratief element toe aan uw buitenruimte. Daarnaast kunt u ook bestaande structuren, zoals een tuinhuisje, schuur of hekwerk, gebruiken om de unit achter te verbergen.

Hulp nodig bij het wegwerken van uw airco buitenunit?

Aircotec biedt stijlvolle Evolar airco covers die beschermen tegen vuil en weersinvloeden. U kunt kiezen uit diverse kleuren en accessoires voor een perfecte afwerking van uw airco buitenunit. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.