Hittegolf overleven

De afgelopen weken zijn in Nederland ongebruikelijk warm geweest. In Limburg en Twente zijn er al regionale hittegolven gemeten, en de eerste nationale hittegolf lijkt nog maar enkele dagen op zich te laten wachten. Voorlopig zitten we dus nog wel even vast aan de hitte, en daar hoeft u niet voor op vakantie. In deze blog vindt u enkele tips om de hitte door te komen, en te allen tijde fris en fruitig te blijven.

Houd uzelf koel

De belangrijkste tip die we kunnen geven is: doe het rustig aan, met name tijdens de middaguren. Iedere inspanning buiten is zwaar, of het nu gaat om boodschappen doen of een rondje hardlopen. Het is daarom beter om dergelijke activiteiten ’s ochtends vroeg te doen of indien mogelijk ’s avonds. Daarnaast is het zeer belangrijk om veel te blijven drinken. Uw lichaam koelt zichzelf af door te zweten, maar daarvoor moet u wel voldoende vocht binnenkrijgen. Als u minder water drinkt dan u verliest, stopt u met zweten en zal uw lichaamstemperatuur alleen maar verder toenemen. Hoewel het al vervelend is om het warmer te krijgen, loopt u ook een grotere kans op een zonnesteek of een hitteberoerte. Mocht u moeite hebben om genoeg te drinken, dan kunt u ook gaan voor waterijsjes of fruit.

Een fris huis

Als u uw huis koel weet te houden, bent u al een heel eind op weg om de hittegolf door te komen. Overdag zult u fitter en productiever zijn, maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat u ‘s nachts goed kunt slapen. Een makkelijke manier om uzelf te verkoelen is door een ventilator te gebruiken, maar dat kan ervoor zorgen dat u verkouden wordt. Het is dus beter om uw huis in zijn geheel te verkoelen.

Om dat voor elkaar te krijgen, is het belangrijk om uw ramen en gordijnen slim in te zetten. Als u ’s ochtends wakker wordt, is het sowieso aan te raden om uw huis door te luchten. Meestal is het aan te raden om ’s middags de ramen en gordijnen dicht te laten, hoewel u ook uw ramen open kunt laten als de zon er ’s middags niet op staat. Bovendien staat er meestal wel een beetje wind, met name later op de dag. In die gevallen kunt u door meerdere ramen open te zetten een aangename tocht creëren die de warme lucht uit uw huis voert.

Airco van Aircotec

Met deze tips kunt u een heel eind komen, maar het zal altijd een gevecht tegen de bierkaai blijven. De enige manier om uw comfort binnenshuis te garanderen is door een airco te laten installeren. Bij Aircotec kunnen we u daarmee helpen. Als u contact met ons opneemt, zullen we u adviseren over welke airco het beste bij u past op basis van uw wensen en situatie. Als u goed met uw airco omgaat, gaat deze vele jaren en dus vele zomers mee. Dat lijkt ons een uitstekende investering.