De inverter technologie

Moderne airconditionings zijn voorzien van de inverter technologie. De warmtepomp die in de airco aanwezig is zorgt dat de warmte uit de ruimte naar buiten kan worden verplaatst. Dit proces kun je vergelijken met het koelen van een koelkast. Traditionele airconditionings hadden twee standen: of de warmtepomp draaide op vol vermogen, of deze stond uit. Het gevolg hiervan is dat de airconditioning uit slaat wanneer de ruimte gekoeld is, maar kort daarop weer aanslaat omdat de temperatuur snel toeneemt. De temperatuur fluctueert dan eigenlijk continu tussen fris en warm maar is nooit constant en echt aangenaam.

Hoe werkt de inverter technologie?

De inverter in de airco controleert het elektrische voltage van de warmtepomp. Via sensoren kan deze met minimale verschillen automatisch worden bijgestuurd waardoor er een gewenste temperatuur kan worden bereikt én vastgehouden. In tegenstelling tot de techniek die wij hiervoor beschreven kan de temperatuur hier dus constant worden gehouden. En omdat het elektriciteitsgebruik optimaal kan worden beheerst is de airco ook nog energiezuiniger. Maximale comfort met minimale energieverbruik, ideaal dus.

Een Mitsubishi airconditioning

Mitsubishi is al jarenlang éen van de toonaangevende fabrikanten als het aankomt op airconditionings. Mitsubishi garandeert haar klanten snel werkende apparatuur voor optimaal comfort en lage operationele kosten. Naar onze ervaring maken zij dit ook zeker waar.

Voorbeeld geïnstalleerde inverter airco

Op de foto ziet u een geinstalleerde inverter airco van Mitsubishi. Er is in dit geval gekozen voor het koelen van twee ruimtes door middel van twee lossen airconditionings (in sommige gevallen kunnen meerdere ruimtes namelijk ook worden gekoeld door het systeem door te koppelen). Door de lichte kleuren die gebruikt zijn valt de airco mooi weg in het interieur van het huis.

De voordelen van een inverter airconditioning op een rijtje

  • Zuiniger in energieverbruik
  • Optimale beheersing van de temperatuur
  • In staat om ruimtes in korte tijd te koelen
  • Onopvallend design