Een slimme modulerende luchtwarmtepomp

Wilt u uw woning of bedrijfspand energiezuiniger maken? Goede isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp zijn daarvoor goede investeringen. De warmtepomp was voorheen al een goed beginpunt. Maar nadat de slimme modulerende warmtepomp beschikbaar werd, is de keuze wel heel gemakkelijk. Wat ons betreft is dit momenteel de ultieme luchtwarmtepomp waar u niet omheen kunt. We zullen u hieronder uitleggen waarom.

Toepassing van de warmtepomp

Als voorbeeld nemen we in deze blog de Elga warmtepomp, een luchtwarmtepomp met een binnen- en buitenunit. Naast een (bestaande) HR-ketel wordt de kleine binnenunit geplaatst, vervolgens wordt op maximaal 20 meter van deze binnenunit de hoogrendement buitenunit geplaatst. Een grond gekoppelde bron is voor deze constructie niet nodig. De Elga warmtepomp is te combineren met modulerende HR-ketels van vele verschillende merken.

toepassing hybride warmtepomp

Plaatsing binnen een dag

Installatie van de Elga warmtepomp kan doorgaans binnen éen dag tijd worden gerealiseerd. Ook kan de luchtwarmtepomp in zowel nieuwbouw als in bestaande woningen worden geplaatst.

Hoe werkt de hybride luchtwarmtepomp?

De hybride luchtwarmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor in de woning. Daarmee wordt het water van het centraal verwarmingssysteem verwarmd. In feite gebruikt de luchtwarmtepomp de buitenlucht dus als een gratis energiebron om uw cv-water te verwarmen. De Elga warmtepomp kan in een Nederlands klimaat tot 62% van de gemiddelde warmtebehoefte genereren.

Zowel verwarming als koeling

Steeds meer mensen willen hun huis in de zomer kunnen koelen. Ook daar draagt de hybride luchtwarmtepomp aan bij. Met een minimaal verbruik aan energie is de Elga warmtepomp in staat om de temperatuur in een pand enkele graden omlaag te brengen. De koelcapaciteit kan optimaal worden benut door de plaatsing van een daarvoor dienende ventilatieafvoer.hybride warmtepomp

Voordelen van een luchtwarmtepomp

Een hybride warmtepomp zorgt voor:

  • Warmte wanneer u verwarming nodig heeft
  • Koelen wanneer u koeling nodig heeft
  • Verminderen energieverbruik (zuiniger dan een HR ketel)
  • Verwarmen van uw tapwater

Zoals eerder vermeld kan de Elga warmtepomp doorgaans binnen een dag worden geïnstalleerd. Daarnaast voldoet alle door Aircotec geleverde apparatuur aan het vastgestelde energiecertificaat.