Airconditioning met smartphonebediening

Steeds meer apparaten kunnen vandaag de dag met de smartphone bediend worden. Inmiddels behoort de airconditioning ook tot dit rijtje.  Het gebruikersgemak achter de mobiele bediening van airconditioning wordt steeds beter. Het airconditioning systeem wordt gekoppeld aan de wifi. Op uw smartphone installeert u een applicatie voor temperatuurregeling met de mobiele telefoon. Na het koppelen van het apparaat aan uw smartphone kunt u letterlijk in een handomdraai de temperatuur binnen uw woning regelen.

Toepasbaarheid

Het bedienen van de airconditioning kan met iedere internetverbinding, en dus ook op afstand. Dit in tegenstelling tot veel andere apparatuur waarbij je met je smartphone op hetzelfde wifi netwerk moet zijn ingelogd om deze te kunnen bedienen. Het bedienen van de airconditioning met je smartphone is natuurlijk erg fijn bij warm weer, en hiervoor biedt het ook handige mogelijkheden. Een kwartier voordat je thuis bent kun je de airconditioning alvast inschakelen om te zorgen dat er een aangename temperatuur in je huis is, direct vanaf het airconditioning met smartphonebediening moment dat je de deur opent. Maar ook wanneer je buiten in de achtertuin zit kun je om energie te besparen de airconditioning wat lager zetten zolang je buiten bent, en hem hoger zetten voordat je weer naar binnen gaat.
 

Smartphonebediening voor uw airconditioning installeren

Smartphonebediening is niet bij alle airconditioningssystemen mogelijk. Indien je al een systeem van enkele jaren oud in huis hebt is de kans daarom zeer groot dat het daarop niet toepasbaar is. Wanneer u een nieuw systeem aanschaft zal de vertegenwoordiger van Aircotec u vragen of u deze functionaliteit wilt gaan gebruiken.

Voordelen van een airconditioning met smartphonebediening

De voordelen in enkele praktische voorbeelden:

  • Voorkomt dat u in een ‘bloedheet huis’ thuis komt
  • Altijd de mogelijkheid de airco uit te schakelen indien u dit vergeten bent
  • Eenvoudig de airconditioning aanzetten voordat u na een barbecue weer naar binnen gaat
  • De laagdrempelige bediening maakt het besparen van energie erg gemakkelijk. U kunt de temperatuur in enkele seconden regelen wanneer u even niet thuis bent.
  • U hoeft niet naar een andere ruimte te lopen of uit bed te komen wanneer u ’s nachts de temperatuur iets wilt bijstellen

Voor vragen over smartphone bediening van uw aircosysteem kunt u ons altijd telefonisch of per mail benaderen. Wij brengen u graag op de hoogte van de mogelijkheden.
smartphonebediening airconditioning